Seminár INPP – školský program

Seminár INPP

Dňa 19.09.2011 sa konal seminár organizovaný Inštitútom psychoterapie a socioterapie vskutku významný seminár s názvom „INPP školský program“.

Sally Goddard BlythePrednášať prišla sama riaditeľka INPP Chester, UK, Sally Goddard Blythe. Tento seminár bol určený predovšetkým pre odbornú verejnosť – teda pre pedagógov, špeciálnych pedagógov, psychológov, pracovníkov detstkých domovov, či iné pomáhajúce profesie.

Sally nám pútavým spôsobom predstavila školský program INPP, ktorý mohli účastníci hneď po skončení seminára aplikovať vo svojej praxi. Prednáška pozostávala z teoretickej i praktickej časti. Účastníci sa naučili akým spôsobom môžu pomocou školského programu diagnostikovať deti, o ktorých sa domnievajú, že by za ich ťažkosťami mohli stáť neuro-fyziologické príčiny. Naučili sa taktiež to, na čo mnohí z nich netrpezlivo čakali – ako tieto poznatky možno využiť v praxi – teda ako robiť samotné preventívne cvičenia, ktorými je možné deťom účinne pomôcť.

Sally svojím šarmom a neprehliadnuteľným množstvom vedomostí prebúdzala množstvo otázok, čo v konečnom dôsledku zabezpečilo uvoľnenú a príjemnú atmosféru. Ochota účastníkov participovať na praktickej časti je vždy vítaná. Inak tomu nebolo ani v prípade tohto semináru, kde sme si vďaka nim mohli na vlastné oči pozrieť ako to vyzerá, keď niekto ťažkosti nemá, alebo naopak ako vyzerá, keď niečo nie je celkom tak, ako by byť za ideálnych okolností malo.

[box type=“tick“ style=“rounded“]Niekoľko fotografií zo seminára[/box]

My sme na seminári samozrejme nechýbali. Poskytli sme spoluúčasť organizátorom a Sally v podobe simultánneho tlmočenia. Keďže sa jednalo o naozaj vysoko odbornú tému, bolo veľkou výhodou, že sme v danej problematike doma.

Spolupráca so Sally bola pre nás úžasným zážitkom a tešíme sa na ďalší podobný seminár v budúcnosti.

Veríme, že tí z vás, ktorí ste sa ho zúčastnili, si odniesli po dlhom, iste aj únavnom dni veľa nových a prínosných poznatkov.

Držíme vám palce pri ich aplikácii do praxe! V prípade, že budete potrebovať pomoc či radu, neváhajte sa na nás obrátiť.

[box style=“rounded“]Najbližší seminár s podrobnejšími teoretickými informáciami v súvislosti so školským programom, sa bude konať niekedy v priebehu októbra alebo novembra. V prípade vášho záujmu sledujte pravidelne našu web stránku, alebo nám pošlite na seba kontakt, aby sme vás zaradili do adresára emailových adries, na ktoré budeme rozposielať pozvánky keď budeme seminár organizovať.[/box]

Do skorého videnia!

Ďalšie zaujímavé články

Spoločenské stolové hry

Spoločenské stolové hry

Vonku začína byť chladnejšie, tak si trošku pripomeňme, aké úžasné veci nás môžu naučiť spoločenské