Pozvanie do relácie „Doma je doma“ (25.4.2012)

Dňa 25.4.2012 sme dostali pozvanie prezentovať metódu INPP v relácii Doma je doma televízie Lux.

Spolu s nami prijali pozvanie aj pšciálna pedagogička Janka Zajacová a mamina, ktorej deti sú v našej starostlivosti a podstupujú individuálny terapeutický program INPP.

Relácia bola prispôsobená pre širokú verejnosť . Môže si z nej tak užitočné informácie vziať tak rodič, ako i odborník. Porozprávali sme o motorickom vývine zdravého dieťatka – ako by mal vyzerať a čo sa udeje v prípade, že tomu tak nie je. Čo sa napríklad môže stať ak preskočí niektoré z motorických vývinových štádií (napr. plazenie na brušku, lozenie a pod.), ak začne príliš skoro alebo naopak príliš neskoro chodiť. Povedali sme si, aký má motorika a jej vývin súvis s akademickým úspechom dieťaťa v neskoršom veku, a taktiež prečo sú primitívne a posturálne reflexy prepojené s poruchami učenia, správania a koncentrácie. Následne sme sa porozprávali o možnostiach diagnostiky detí s takýmito ťažkosťami, porovnali sme metódu INPP s bežnými špeciálno-pedagogickými diagnostickými ale i nápravnými metódami. Záver relácie patril rozhovoru s p. Endrychovou – maminou viacerých detí, ktoré program INPP v súčasnosti podstupujú – ako ona vníma napredovanie svojich detí, či vníma zmeny, či sa deťom cvičí ťažko, či ich to baví, aké zmeny sa dejú a pod.

Verím, že rovnako dobre, ako sme sa my cítili pri vysielaní tejto relácie, sa budete aj vy príjemne cítiť pri jej pozeraní. A v čo dúfame najviac je, že vám prinesie nové a užitočné informácie!
Po kliknutí na link uvedený nižšie sa vám spustí prehrávanie relácie.

Prajeme príjemné sledovanie!

TV LUX

Ďalšie zaujímavé články

Spoločenské stolové hry

Spoločenské stolové hry

Vonku začína byť chladnejšie, tak si trošku pripomeňme, aké úžasné veci nás môžu naučiť spoločenské